BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

tisdag 2 juni 2009

Marschen för tillgänglighet 2009!!

Utdrag från min mail:

Hej!

Lördagen 13 juni 2009 marscherar vi igen - och slår rekord med minst 23 orter!

Otillgänglighet blev inte diskrimineringsgrund i den nya diskrimineringslag som börjad gälla efter årsskiftet i Sverige. (I Norge är otillgänglighet däremot diskriminering numera.) Därför kommer vi att marschera ännu ett år i demonstrationen Marschen för tillgänglighet lördagen 13 juni 2009.

Dessa marschorter är hittills bekräftade: Askersund, Borlänge, Eskilstuna, Göteborg, Halmstad, Härnösand, Jönköping, Karlskoga, Karlstad, Kumla, Malmö, Norrköping, Sandviken, Stockholm, Strömsund, Sundsvall, Umeå, Vänersborg, Växjö, Åtvidaberg, Örebro, Örkelljunga och Östersund. Vi hoppas att fler orter ska tillkomma.

Vi hoppas att du vill delta på någon av orterna med vänner och familj för att kräva en lagstiftning som klassar otillgänglighet som diskriminering av personer med funktionsnedsättning.

(Slut på utdrag)

Vi anmälde oss i april! Du är varmt välkommen att göra detsamma. Detta är en mycket viktig sak för alla funktionshindrade i vårt samhälle och som mamma till ett barn med funktionshinder så märker man denna brist väldigt tydligt. Kom och marschera med oss och ändra världen (eller iaf Sverige) till en bättre och mer jämlik plats för alla!!

http://www.marschen.se/viewpage.php?page=1

2 kommentarer:

Kicki sa...

I'll be there!!

Näääj det kan jag ju inte såg jag ju nu. Den 13:de ska ju Emma ha kalas! Haha kanske är bra om jag är hemma då :)

Kicki sa...

Men nu är det ju stängt! :)
Ikea jävlar!! Borde ha öppet dygnet runt haha